Etablering af rejektvandstank

På rensningsanlægget skulle der etableres en ny in-situ støbt Ø8000 rejektvandstank. Dette skulle gøres tæt ved eksisterende slamanlæg og kemibygning med dertilhørende underjordiske kemitanke.

Ved etablering af en ny tank for udligning af rejektvandet fra slutafvandingen vil det blive muligt at opnå en forøget udnyttelse af renseanlæggets kapacitet. Der etableres en in-situ støbt betontank som overjordisk bygværk, som indvendigt overfladebehandles med epoxybelægning. Tanken udstyres med trapper og rækværk, diverse rørføringer, dæksler og rørføringer til og fra tank.

Tanken beklædes udvendigt med søvandsbestandigt aluminium og isolering. Toppen beklædes med tagisolering og tagpap. Eltavler og installationer i forbindelse med rejektvandstanken er en del af entreprisen. Der anvendes stilladser, kranudstyr og tørhold af byggegrube med pumper.

Under arbejdet med nedramning af pæle, stødte Nordkysten på uforudsete hindringer i jorden. I første omgang troede vi, at det var store sten, men det viste sig, at der lå et stort terrændæk under hele fodaftrykket for tanken. Nordkysten, bygherre og dennes rådgiver undersøgte, hvad terrændækket havde af formål. Tilfældigvis havde viceværten gemt gamle tegninger fra tidligere udbygninger, som illustrerede opbygningen af dækket mv.

Løsningen på problemet var at grave ned til betondækket for at banke det op, så i stedet for at lave borede pæle, blev løsningen at kunne ramme dem ned.

Fakta

Lokation København K
Fagområde Infrastruktur & anlæg
Bygherre BIOFOS A/S
Entreprisetype Totalentreprise
Status Afsluttet
[23-08-2023]

Projektgalleri

Projektets hovedmængder

Andre referencer i Infrastruktur & anlæg

Vi arbejder løbende med

Vi er en betroet partner for offentlige bygherrer og har lange samarbejder, strategiske partnerskaber samt rammeaftaler med kommuner og forsyningsselskaber.

Se referencer