Karriereveje i Nordkysten

Udgivet d.

Slagter blev entrepriseleder hos Nordkysten

Entreprenørfirmaet Nordkysten har været Ole Kaspersens arbejdsplads, siden han i 2010 kvittede jobbet som slagter og blev ansat som menig markmand i kloakafdelingen i Gilleleje.

”I første omgang var det attraktivt for mig, at arbejdet lå tæt på hjemmet. Men i det lange løb er det udfordringerne og mulighederne for udvikling, som gør Nordkysten til en rigtig god arbejdsplads,” siger Ole Kaspersen, som har videreuddannet sig til kloakmester og siden er steget i graderne og i dag er entrepriseleder.

De første fire-fem år hos Nordkysten var Ole Kaspersen markmand i henholdsvis kloakafdelingen og miljøafdelingen, men den nu 44 årige tidligere slagter havde ambitioner om mere:

”Jeg ville gerne selv have mere ansvar og spændende opgaver, så jeg tog imod de tilbud om udfordringer og uddannelse, som Nordkysten tilbyder – at være med i større projekter og deltage i ordblindekursus og faglig uddannelse,” forklarer Ole og tilføjer:

”Siden 2013 har jeg refereret til Kim Christensen, som i dag er projektleder i kloakafdelingen i Gilleleje. Vi har et rigtig godt samarbejde, og Kim har hele vejen igennem givet mig nye muligheder for at udvikle og uddanne mig. I 2014 bestod jeg eksamen og blev jeg kloakmester.”

Blev formand og involveret i store projekter

I 2015 blev Ole Kaspersen forfremmet til formand og fik lov at prøve kræfter med to store miljøprojekter. Et stort faskine-projekt i København og et omfattende projekt, hvor regnvandet skulle separeres fra kloakvandet fra 20 boligblokke i Hellerup.

”Mens jeg arbejdede med at beregne, planlægge og udføre de to store miljøprojekter, fik jeg ansvar for seks-otte mand, og Kim var en rigtig god læremester,” siger Ole. Senere blev han involveret i etableringen af et stort anlæg til slammineralisering, som Nordkysten udførte for Gribvand i 2017-18:

”Det var under arbejdet med slammineraliseringsanlægget, som var et meget omfattende projekt, at jeg voksede ind i entrepriselederrollen. Her stod jeg både for GPS-målinger, tegninger og detailplanlægning,” siger Ole.

Jobbet som entrepriseleder er alsidigt

Det, som Ole Kaspersen virkelig værdsætter ved sit nuværende job som entrepriseleder, er de mange forskellige opgaver, som han skal tage sig af: Styre projekterne, lede mandskabet, sikre økonomien, være i kontakt med kunderne – eksempelvis omkring rammeaftalen med Hillerød Kommune. Ole nyder også at være med til at ansætte nye medarbejdere, at rådgive kunder om kloakering, at projektere nye opgaver og at udføre de daglige kontroller af igangværende opgaver.

”Der er ikke to dage, som er ens, og jeg nyder den måde, vi arbejder på i Nordkysten. Jeg har stor frihed under ansvar. Nordkysten er sådan et sted, hvor man kan få masser af frihed og udfordringer, hvis man ellers passer sine ting,” siger han.

Altid på udkig efter nye talenter

Sammen med Kim Christensen er Ole Kaspersen hele tiden på udkig efter nye medarbejdere, som kan få samme muligheder for et spændende og udviklende arbejde, som han selv har fået. Desuden er Ole Kaspersen mentor for flere af Nordkystens lærlinge:

”Jeg er rigtig glad for alle de muligheder, som Nordkysten har givet mig, og den karriereudvikling jeg har fået her. Desuden har jeg fået hjælp til at overkomme min ordblindhed. Jeg prøver også selv at spotte talenterne blandt folkene i marken og tilbyde dem nye udfordringer og efteruddannelse. Lige nu har jeg eksempelvis to mand på rørlæggerkursus,” siger han og tilføjer:

”Jeg kan til enhver tid anbefale andre at blive en del af Nordkysten. Firmaet giver mange muligheder for medarbejdere, som kan tage fat og ikke er bange for at lære noget nyt. Faktisk har jeg netop sikret mig, at en af mine medarbejdere kommer i lære som struktør hos Nordkysten. Det er jeg meget glad for på hans vegne.”

Vil du også være en del af Nordkysten? Klik her for at se mulighederne.