Udskiftning af kabelskabe

Udskiftning af beton- og raketskabe til nye kabelskabe

For NEXEL har Nordkysten udført en komplet udskiftning af op til 2.250 gamle beton- og raketskabe til nye kabelskabe, heraf 750 stk. i 2022 og 1.500 stk. i 2023.

De gamle skabe blev installeret i perioden 1963-1983, og der er ca. 9.650 tilbage i Radius' nordlige net, som planlægges udskiftet inden for de næste fem år.

Når der skal udskiftes så mange enheder på kort tid, kræver det en høj grad af struktureret planlægning. Nordkysten har løst opgaven ved omfattende brug af digitale procesværktøjer og god og klar kommunikation.

De nye skabe blev bestykket med tilslutningsklemmer for forsyningskabler og sikringslister til stiktilslutninger, og derudover blev forsyningskabler forlænget med muffer under kommende dampspærreniveau, før disse monteres og idriftsættes i de nye skabe.

Da flere af de gamle skabe stod på private matrikler, sørgede Nordkysten for at søge gravetilladelser og ledningsoplysninger hos lodsejeren, at have fokus på orientering af berørte grundejere, grundejerforeninger og boligselskaber.

Nordkysten desuden for retablering af berørte belægninger og miljøvenlig bortskaffelse af de gamle skabe.

Fakta

Lokation Gilleleje
Fagområde Elforsyning
Bygherre NEXEL A/S
Entreprisetype Rammeaftale
Status Afsluttet
[31-12-2023]

Projektgalleri

Projektets hovedmængder

Andre referencer i Elforsyning

Vi arbejder løbende med

Vi er en betroet partner for offentlige bygherrer og har lange samarbejder, strategiske partnerskaber samt rammeaftaler med kommuner og forsyningsselskaber.

Se referencer