Nyhed

Udgivet d.

Nordkystens Janus Kvistgaarden er ny direktør hos Fiberkysten

Janus Kvistgaarden blev leder af Nordkystens fiberafdeling i 2019 med henblik på at opbygge en stærk organisation, der skulle indgå i konsortiet Fiberkysten A/S sammen med TDC NET. Efter to år som afdelingsleder hos Nordkysten er han nu udnævnt til direktør hos Fiberkysten.

I foråret 2019 blev Janus Kvistgaarden ansat til sit nye job hos Entreprenørfirmaet Nordkysten A/S efter 12 år i Ørsted (tidligere DONG Energy), senest som projektchef i afdelingen City Light hos Ørsted.

Opgaven var at udvikle Nordkystens fiberafdeling og opbygge en stærk organisation, der skulle indgå i Fiberkysten A/S, som Nordkysten netop havde etableret sammen med TDC NET. Fiberkysten er en ny type af strategisk partnerskab, hvorigennem TDC NET med ca. 60 procent ejerskab har fået sin egen interne entreprenørafdeling.

”Fiberkysten blev etableret, fordi TDC NET kom til os og spurgte, om vi kunne lave et sådant strategisk samarbejde. Det tog vi naturligvis som en kæmpe cadeau,” siger administrerende direktør Frank Skou Kruse fra Nordkysten.

Højhastighedsnet – bedre og billigere

”Vores ambition er, at ”Vi forbinder Danmark. Til gavn for alle”. Vi bygger fremtidens digitale infrastruktur med fiber i jorden og 5G mobilnetværk i luften. Abonnementer på internet, tv og telefoni lader vi andre om. Vi tilslutter mere end en million husstande og virksomheder til lynhurtigt fibernet. Til at føre denne ambition ud i livet har vi brug for en stærk strategisk partner, som kan varetage entreprenørarbejdet,” siger Jan Heltborg, som er underdirektør i TDC NET og bestyrelsesformand for Fiberkysten. Han uddyber:

”Vi har 140 års erfaring i at skabe forbindelser og er vant til tætte strategiske samarbejder. Med Nordkysten er vi ”rykket” endnu tættere sammen om at sikre fiberforbindelser med høj kundetilfredshed, kvalitet og leveringspræcision. Det tætte samarbejde muliggør også vidensdeling på tværs i TDC NET og med andre samarbejdspartnere. Jeg oplever, at vi løbende kan afprøve og dele ideer til gavn for alle parter. Det er en banebrydende og ny måde at arbejde sammen på inden for etablering af fiberforbindelser. I Fiberkysten har vi et fælles selskab, som både beskæftiger vores fiberteknikere fra TDC og Nordkystens entreprenørfolk. De refererer til en direktør, som er udpeget af Nordkysten.”

Udnævnt til direktør i Fiberkysten

Med udnævnelsen til direktør i Fiberkysten har Janus Kvistgaarden nu det samlede ansvar for ledelse, processer, support og teknik i både Fiberkysten og i Nordkystens fiberafdeling. Den nye direktør har stadig, som fra dag ét hos Nordkysten, fokuseret på, hvordan han kan skabe de bedste rammer hos Fiberkysten, så medarbejdere fra begge organisationer føler sig inddraget og lyttet til i dagligdagen.

”Jeg har fantastisk dygtige kolleger og medarbejdere. Både fra TDC og fra Nordkysten. Derfor følger jeget mantra om at være åben for andres ideer. Hvis jeg bare holder på mit, så når vi ingen steder, hverken hos Nordkysten eller Fiberkysten. Derfor minder jeg ofte mig selv om at træde et skridt tilbage og lade folk gøre det, de gør bedst,” siger Janus Kvistgaarden.

En ny løsning på baggrund af et langvarigt samarbejde

Med Fiberkysten har TDC og Nordkysten genoptaget et samarbejde, som blev etableret for mere end 60 år siden. Dengang blev KTAS kunde hos Nordkysten, og dette samarbejde varede i årtier, indtil KTAS blev en del af TDC. Men nu foregår samarbejdet på en helt ny måde.

”I Fiberkysten samarbejder vi på en måde, som er meget atypisk i anlægsbranchen, men den måde tiltaler mig meget. Jeg er stolt over det fantastiske teamwork, Nordkysten og TDC NET har udviklet, hvor vi skaber løsninger til det fælles bedste og arbejder med de samme mål,” siger Janus Kvistgaarden.

Nye måder kan også kræve nye folk på posterne, og udnævnelsen af Janus Kvistgaarden som direktør i Fiberkysten viser ifølge Frank Skou Kruse, at Nordkystens leder af fiberafdelingen er vokset med opgaven, helt som han skulle.

Fiberkystens nye direktør sikrer kompetence, effektivitet og fleksibilitet

Da Janus kom til Nordkysten i 2019 var samarbejdet med TDC NET netop ved at blive etableret, så der blev Nordkystens produktionsdirektør Thomas Nygaard direktør i Fiberkysten. Men det har hele tiden været planen, at Janus Kvistgaarden med tiden skulle overtage den post, mens Thomas fortsætter i Fiberkystens bestyrelse.

”Janus Kvistgaarden er meget vidende om teknik og grænsefladen mellem teknik og gravearbejdet, og så er han selv oprindelig installatør. Det er en kæmpe fordel, når vi skal etablere fibernet i boligblokke og større rækkehusbyggerier, hvor stor teknik forståelse er nødvendig,” siger Frank Skou Kruse og tilføjer:

”Fiberkystens opgave er hele tiden at blive bedre til opgaven og hele tiden justerer ind efter TDC’s strategi for fiberudrulningen. Det kræver en meget åbne og fleksibel organisation, og det har Janus evnet at skabe sammen med sit team.”

Fiberkysten beskæftiger mere end 150 medarbejdere, der hovedsageligt kommer fra Nordkystens fiberafdeling og teknikere fra TDC NETs  Fiberfactory & Onsite. Opgaven er at rulle højhastighedsfiber ud til 20.000 kunder årligt i Nordsjælland fra 2020 til 2025. Det skal ske til tiden, til kundernes tilfredshed og til en pris, der kontinuerligt skal gøres skarpere.

Kort tekst til navnenyt:

Janus Kvistgaarden er udnævnt som direktør i Fiberkysten A/S, der er et konsortium bestående af Entreprenørfirmaet Nordkysten og TDC Net.

Han blev leder af Nordkystens fiberafdeling i 2019 med henblik på at opbygge en stærk organisation, der skulle indgå i Fiberkysten, og efter to år i den rolle skal han nu lede de 150 medarbejdere, som Fiberkysten beskæftiger. Det er hovedsageligt folk fra Nordkystens fiberafdeling og teknikere fra TDC NETs Fiberfactory & Onsite. 

Fiberkysten er et strategisk partnerskab, hvorigennem TDC NET med 60 procent ejerskab har fået sin egen interne entreprenørafdeling i Nordkysten. Fiberkysten skal medvirke til at opfylde TDC NETs ambitiøse planer for etablering af fibernet til mere end en million husstande i Danmark.

Tidligere har Janus Kvistgaarden været ansat 12 år i Ørsted (tidligere DONG Energy), senest som projektchef i afdelingen City Light.