Nyhed

Udgivet d.

Nordkysten graver fiberkabler med eldreven minigraver

Eldrevne maskiner på byggepladsen er en vigtig brik i at reducere CO2-udledningen i bygge- og anlægssektoren, og hos Entreprenørfirmaet Nordkysten har vi en klar ambition om at være med til at finde fremtidens grønne løsninger.

Derfor er vi også stolte af vores seneste projekt, hvor vi graver fiberkabler ned i Egedal Kommune for TDC NET. Det sker nemlig med Nordkystens første eldrevne minigraver, og det er vores første projekt, hvor vi i stor skala bruger en eldreven gravemaskine. 

”I TDC NET er det vigtigt for os at tage ansvar for den grønne omstilling. Derfor er vi også rigtig glade for, at Nordkysten anvender den eldrevne minigraver. Den er både mere støjsvag og grønnere. Vi håber den eldrevne minigraver også kan levere samme resultater, som de fossildrevne, så vi fremover får flere eldrevne maskiner, når vi graver fiberkabler ned,” siger direktør i TDC NET, Christian Duer.

Og lad os bare afsløre, at de første erfaringer er rigtig gode.

– Minigraveren holder en hel arbejdsdag.

– Der er ingen udfordringer med at skulle lade op undervejs.

– Og så er maskinen støjsvag, hvilket gavner både os og vores kunder.

”I Nordkysten vil vi være med til at skubbe på den grønne omstilling i bygge- og anlægsbranchen. Projektet med eldrevne minigraver er derfor endnu et godt skridt i den rigtige retning. Udrulningen af fibernet i Egedal Kommune vil få et lavere CO2-aftryk, og vi får flere erfaringer med fossilfri maskiner,” forklarer vores adm. direktør Frank Schou Kruse.