Nyhed

Udgivet d.

Fra sjakbajs til formand på et år

Morten Martinsen kan lide at tage ansvar og få ting til at lykkes. Han er 33 år og har arbejdet i entreprenørbranchen siden folkeskolen.

”Jeg er glad for, at Nordkysten har vist mig tillid og taget mit ønske om at blive formand alvorligt. Det specielle ved Nordkysten er vores sammenhold og mulighederne for udvikling i jobbet,” siger han.

Siden august måned sidste år har Morten kunnet kalde sig formand hos Fiberkysten, der er et joint venture mellem TDC Net og Entreprenørfirmaet Nordkysten.

I sit nye job refererer Morten til en entrepriseleder og skal lede fire-seks kolleger samt et team på 18 folk fra underentreprenører. Sammen er de i færd med at etablere fibernet og forbindelser til forbrugerne på strækninger i Glostrup og Brønshøj. Mortens arbejde består i at planlægge opgaverne og sørge for at folkene er i gang:

“Entrepriselederen og jeg er et team, der sammen står for at tingene spiller mellem kontoret og i marken. Omkring 20 procent af arbejdet foregår på kontoret, hvor jeg er med til at se på tegninger, planlægge arbejdet og sikre, at der er gravetilladelser. Resten af tiden bruger jeg ude på projekterne og sørger for, at de kører som de skal,” forklarer han.

På den måde er dagligdagen blevet noget anderledes, end da han tidligere kørte som sjakbajs hos Fiberkysten med en makker og udførte styret underboring. Dette job kom Morten til for omkring et år siden. Så ud over den nye rolle som mellemleder, så er det også nyt for ham at arbejde med fiberledninger:

”Jeg har tidligere udført drikkevandsboringer og lavet grundvandssænkning. I forhold til fiberarbejdet er arbejdet med vandboringer mere enkelt. Vi borer så at sige ét hul. På hver fiberstrækning er der mange opgravninger, og der er trafikken på vejene samt ledningsføringerne under belægningen, vi skal tage hensyn til.”

Da Mortens nuværende job blev slået op af Fiberkysten, tog han modet til sig og ringede til Matthias Illum, som er projektchef her. Matthias var åben for at give Morten chancen, og også Daniel Almkvist, som er entrepriseleder, har taget godt imod Morten og vist ham til rette:

”Jeg har altid gerne villet være formand, og jeg er super glad for, at Nordkysten har vist mig den tillid og givet mig det ansvar, som ligger i formandsjobbet. Jeg får rigtig god sidemandsoplæring af Matthias og Daniel, og inden længe skal jeg deltage i et kursus om at gå fra at være kollega til leder,” siger han.

”Morten havde gjort sig bemærket som en sjakbajs med et godt overblik og en meget positiv attitude,” siger Matthias Illum om, hvorfor han tog beslutningen om at forfremme ham til formand. Matthias tilføjer:

“Og jeg må sige, at han fuldt ud lever op til forventningerne. Morten følger til punkt og prikke den udviklingsplan, vi har lagt for ham. Han er god til at styre folkene og har et super godt samarbejde med Daniel, der er entrepriseleder. Desuden går han gerne i gang med nye og uvante opgaver. Og han er ikke bange for at spørge, når der er noget, han er i tvivl om.”

Morten fortæller, at han trives godt hos Nordkysten, fordi der er frihed under ansvar, mulighed for at udvikle sig og en rar og familiær atmosfære blandt kollegerne og lederne:

”Jeg har faktisk været hos Nordkysten for nogle år siden og derefter hos en anden entreprenør, inden jeg vendte tilbage som sjakbajs for et og et halvt år siden. Nu hænger jeg i her, og hvem ved: Måske kan jeg blive entrepriseleder en dag?” siger han.

Har du har også mod på udfordringer, ansvar og udviklingsmuligheder hos Nordkysten?
Vi søger flere formænd