Efter et praktikforløb og efterfølgende job som studentermedhjælp er Mads Vestergaard Dommerby nu fastansat som entrepriseleder hos Nordkysten. Den nyuddannede produktionsingeniør sætter pris på friheden, ansvaret og learning by doing-tilgangen, der præger dagligdagen.
24-årige Mads Vestergaard Dommerby er netop blevet færdiguddannet produktionsingeniør fra DTU. Uddannelsen lægger ikke umiddelbart op til en karriere i entreprenørfaget, men praktikken og det efterfølgende job som studentermedhjælp skulle alligevel vise sig at være den helt rigtige vej til det første, faste job som nyslået ingeniør.
Mads Vestergaard Dommerby fortæller, hvordan han med sine faglige kompetencer og en naturlig interesse for bygge- og entreprenørfaget passer godt ind hos Nordkysten:
”Jeg er meget praktisk anlagt og har altid været interesseret i byggeri og håndværk. Jeg har mange venner i branchen, som jeg lærer meget af. Jeg har nok mere byggefaglig viden end andre fra mit studie, men så længe man er nysgerrig, og synes det er spændende, så tror jeg, man kan lære det hele.”
Frihed og ansvar i dagligdagen
Mads fremhæver især friheden og ansvaret i dagligdagen som det bedste ved at være hos Nordkysten. Også det faktum, at han var afdelingens eneste ingeniørpraktikant i perioden gjorde, at han fik lov til at prøve kræfter med det hele, og ikke havde et afgrænset ansvarsområde som praktikant:
”Jeg fik lov til lidt af det hele, både som praktikant og studentermedhjælp. Allerede i praktiktiden var jeg med til at etablere fjernvarme og centralvarme i et rækkehusområde i Emdrup. Jeg kan godt lide, at der er nogen, der regner med mig,” siger Mads Vestergaard Dommerby og uddyber:
”Hos Nordkysten kan du selv være med til at tilrettelægge din praktiktid. Hvis du viser, hvad du kan, og de kan se, at du har kompetencerne, så får du også mere ansvar. Den learning by doing-tilgang passer mig virkelig godt. De ser dig ikke bare som praktikant men som en del af virksomheden.”
Viljen vægter tungere end studieretning
”Mads er et rigtig godt eksempel på at vilje vægter tungere end studieretningen. Han har masser af gå-på-mod, er meget åben for at lære nyt og fungerer rigtig godt i en rolle hvor han både skal kunne arbejde teoretisk og slippe computeren for at arbejde tæt sammen med andre,” siger projektchef Sune Seerup og tilføjer:
”I vores afdeling kører vi learning by doing, så man skal turde handle og ikke være bange for at lave fejl eller spørge en ekstra gang. Det er vejen til at få ansvar og til mest mulig læring.”
Plads til jokes og sociale arrangementer
Noget andet, som Mads Vestergaard Dommerby også sætter stor pris på ved Nordkysten, er de sociale arrangementer med kollegaerne, der planlægges uden for arbejdstiden:
”Der er mange sociale arrangementer og hyggelig ting at se frem til. Vi skal snart ud at spille paddeltennis og til DHL-stafetten til september, det glæder jeg mig til!” siger han.
Han nyder det gode arbejdsmiljø hos Nordkysten, hvor der er plads til en sjov bemærkning og en afslappet samtale:
”Det bedste er, at der er plads til alle, og at man både som praktikant og studentermedhjælper føler sig som en del af teamet. Vi har en meget afslappet jargon, hvor man får lov til at være sig selv. Jeg joker meget, og det er der heldigvis plads til,” siger han.
Støttehjulene er taget af
De to første opgaver han har kastet sig over som entrepriseleder, er etableringen af en rejektvandstank for BIOFOS i Valby og udskiftninger af vandforsyningsledninger i Helsingør. Sidstnævnte er hans eget projekt, som han – med faglig sparring – har det endelige ansvar for.
”Der er naturligvis ingen, der forventer, at jeg ved det hele lige med det samme,” forklarer Mads Vestergaard Dommerby, der alligevel godt kan mærke, at han har fået mere ansvar:
”Pludselig finder man jo ud af alt det, der foregår bagom et projekt. Det kan være kontakten til bygherre og rådgiver, som jeg nu har ansvaret for. Det er sådan noget, der er etableret for en, når man er praktikant og studentermedhjælper. Jeg glæder mig til at have opbygget mine egne relationer og stå stærkere som entrepriseleder,” siger han og erkender, at det tager tid.
”Jeg har fået fjernet støttehjulene, og jeg må ikke få det ene igen – også selvom jeg har spurgt min praktikvejleder Sune Seerup,” griner han.
Ung mand med passion for veteranbiler
Privat bor Mads Vestergaard Dommerby for sig selv i en lejlighed i Roskilde. Som de fleste 24-årige kan han godt lide at gå i byen med sine venner en fredag eller lørdag aften. Lidt atypisk for hans alder er den store passion for veteranbiler.
Sammen med en gruppe gode venner med samme passion, bruger han en stor del af sin fritid på at vedligeholde deres ikoniske biler fra 1960-1970’erne. Selv har Mads en Vauxhall Viva fra 1971:
”Det er bare en fed ting at have med sine venner. Om sommeren kører vi sammen på søndagstur og spiser en is. Det er ret sjovt, for folk bliver ret chokerede når der træder en flok unge gutter ud af de gamle biler,” siger Mads og griner.
Læs mere om mulighederne for praktik